150 gr smör eller margarin
5 dl mjölk
50 gr jäst - gær - det halve kan gøre det, hvis du ikke skal skynde dig
½ tsk salt
2 dl socker
2 tsk kardemumma
1 ägg
ca 1,4 liter vetemjöl
fyllning:
rumsvarmt smör
socker
kanel
allt efter smak
pensling och garnering:
ägg och vatten
pärlsocker - fås ikke i BRD - brug rørskker fra Martinique i stedet
Smält smørret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm (37 grader). Smula der jästen i en bunke och häll över smör och mjölkblandningen och låt jästen lösa sig. Tillsätt salt, socker och kardemumma och blanda ordentligt. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig och lätthanterlig deg. Strö över lite mjöl och lägg under bakduk och låt jäsa 40 minuter. Dela degen i två delar och kavla ut till en tunn platta. Bred på smör och strö över socker och kanel. Rulla ihop på längden och dela i upp i lika stora bullar. Placera i bullformar och låt jäsa i 40 minuter till. Pensla med ägg uppvispat med vatten och garnera med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 8 - 10 minuter beroende på storlek.
Hej Runesfar,
Danke für s Rezept; habe auch per Suchfunktion hier ein weiteres im Forum entdeckt,
aber leichter machts du es mir ja nicht:
Jetzt muss ich erstma einen RICHTIGEN Mann finden.
Weißt du, wie schwer das ist????????