Sprachübung - sprogtræning II
Hov, der er så stille herinde. Hvor er I allesammen?
Vi nyder julefreden, og jeg nægter at lade mig stresse af julens gøremål. I stedet vil vi bage småkager i morgen og slappe af.
God nat nu. vilmy
Vi nyder julefreden, og jeg nægter at lade mig stresse af julens gøremål. I stedet vil vi bage småkager i morgen og slappe af.
God nat nu. vilmy
Hvor du sætter din fod,
bli'r der spor af de drømme, du driver imod.
Ved de veje du finder,
vil man snart plukke minder.
Om du driver omkring eller står og slår rod,
bli'r der spor af din fod.
Sigurd Barrett
bli'r der spor af de drømme, du driver imod.
Ved de veje du finder,
vil man snart plukke minder.
Om du driver omkring eller står og slår rod,
bli'r der spor af din fod.
Sigurd Barrett
-
- Mitglied
- Beiträge: 851
- Registriert: 15.06.2007, 16:53
...og så lige en kort bemærkning om diodelys. Der er bedst i små julebyer i børneværelset, hvor stearinlys er bandlyst.
Mvh vilmy (nu med juledekorationer fra Seiffen i vindueskarmen).
Mvh vilmy (nu med juledekorationer fra Seiffen i vindueskarmen).
Hvor du sætter din fod,
bli'r der spor af de drømme, du driver imod.
Ved de veje du finder,
vil man snart plukke minder.
Om du driver omkring eller står og slår rod,
bli'r der spor af din fod.
Sigurd Barrett
bli'r der spor af de drømme, du driver imod.
Ved de veje du finder,
vil man snart plukke minder.
Om du driver omkring eller står og slår rod,
bli'r der spor af din fod.
Sigurd Barrett
Hej I kære,
der er virklig meget rolig herinde, så giver jeg et livstegn til tredje Advent. Der vi har tændt det tredje lys i adventskrandsen i morges har jeg lagt mærke til hvor hurtigt Julen nærmer sig.
God at høre at I har det bedre, der var jo nogle ag os lidt skåret i det sidste uger. Håber at I er alle på højkant indtil festen.
Jeg har det godt, men massevis stress! --- men ikke på grund af juleforberedelser og indkøbsture, nej jeg er stadig inviteret til adventskaffe eller til Weihnachtsfeier (jeg fandt intet dansk ord dertil !?)
I dag har vi meget fint vintervejr, meget solskin, lidt sne og temperaturer omkring null. Så er jeg igen på vandreturen med efterfølgende hyggetimer med gløgg og julekager (Stollen) i skovhytten.
Ellers intet nyt herfra.
Jeg skal smutte nu, da jeg skal kigge efter maden - hele huset duftet allerede meget intensivt.
Kælig hilsen og nyd Adventstiden!
Heide
der er virklig meget rolig herinde, så giver jeg et livstegn til tredje Advent. Der vi har tændt det tredje lys i adventskrandsen i morges har jeg lagt mærke til hvor hurtigt Julen nærmer sig.
God at høre at I har det bedre, der var jo nogle ag os lidt skåret i det sidste uger. Håber at I er alle på højkant indtil festen.
Jeg har det godt, men massevis stress! --- men ikke på grund af juleforberedelser og indkøbsture, nej jeg er stadig inviteret til adventskaffe eller til Weihnachtsfeier (jeg fandt intet dansk ord dertil !?)
I dag har vi meget fint vintervejr, meget solskin, lidt sne og temperaturer omkring null. Så er jeg igen på vandreturen med efterfølgende hyggetimer med gløgg og julekager (Stollen) i skovhytten.
Ellers intet nyt herfra.
Jeg skal smutte nu, da jeg skal kigge efter maden - hele huset duftet allerede meget intensivt.
Kælig hilsen og nyd Adventstiden!
Heide
Husk at smile før du sover, så går dagens surhed over.
Hej og god morgen!!
Her er jeg igen – med nye røgermænd i rejsegods.
Torsdagmorgen tog vi af sted mod Freiberg. Tideligt om morgen havde min veninde send en foto per sms – sne!! Hurra!!! Nogle km før vi nåede Freiberg var landskabet helt dækket af sne. Der så meget smuk ud.
Om aftenen traf vi min veninde med sin mor. I Tivoli var jo Randfichten-julekoncerten – den var meget stemningsfuld, men også sjovt. Denne tre mænd kan virkelig rive én med.
Da vi forlod Tivoli sneede det igen.
Næste morgen var der mere sne end vi har set for nogle år! Landskabet så ud som i en eventyr. Vi kørte gennem forskellige små byer. Hvert sted kunne man se julepynt, men helt anderledes end her - mere stemningsfuld, ikke på den måde ”hvem har der mere lys”.
Vi besøgte også Freiberger julemarkdet.
Lørdagaften skulle vi møde min veninde med ven. Så havde vi tid nok efter morgenmad, at tage til Seiffen. Vi hvade hørt meget af byen – så var vi meget forbavset da en dame i spisestuen om morgenen sagde at der er slet ikke noget at se på. Hææææ???? Seiffen er DEN by i Erzgebirge som er kaldt ”julebyen”.
Senere – efter vi kørte gennem snedækkede marker, skove og landsbyer - kunne vi konstatere at byen er virkelig DEN juleby! Trækunst hvert sted – og ikke kitschig. Vi besøgte også en Schauwerkstatt der. Det var meget spænnende at se hvordan alle denne figurer er lavet i håndarbejde. Så må man ikke undrer sig hvor prisen kommer fra.
Aftenen med min veninde og sin ven var meget hyggeligt. Hele dage var fantastisk og vi er nu stemt julemæssige.
I dag og i morgen har jeg fri – heldivis! Mine føder trænger til en lidt afslappning.
Hilsen
Gabi
Her er jeg igen – med nye røgermænd i rejsegods.
Torsdagmorgen tog vi af sted mod Freiberg. Tideligt om morgen havde min veninde send en foto per sms – sne!! Hurra!!! Nogle km før vi nåede Freiberg var landskabet helt dækket af sne. Der så meget smuk ud.
Om aftenen traf vi min veninde med sin mor. I Tivoli var jo Randfichten-julekoncerten – den var meget stemningsfuld, men også sjovt. Denne tre mænd kan virkelig rive én med.
Da vi forlod Tivoli sneede det igen.
Næste morgen var der mere sne end vi har set for nogle år! Landskabet så ud som i en eventyr. Vi kørte gennem forskellige små byer. Hvert sted kunne man se julepynt, men helt anderledes end her - mere stemningsfuld, ikke på den måde ”hvem har der mere lys”.
Vi besøgte også Freiberger julemarkdet.
Lørdagaften skulle vi møde min veninde med ven. Så havde vi tid nok efter morgenmad, at tage til Seiffen. Vi hvade hørt meget af byen – så var vi meget forbavset da en dame i spisestuen om morgenen sagde at der er slet ikke noget at se på. Hææææ???? Seiffen er DEN by i Erzgebirge som er kaldt ”julebyen”.
Senere – efter vi kørte gennem snedækkede marker, skove og landsbyer - kunne vi konstatere at byen er virkelig DEN juleby! Trækunst hvert sted – og ikke kitschig. Vi besøgte også en Schauwerkstatt der. Det var meget spænnende at se hvordan alle denne figurer er lavet i håndarbejde. Så må man ikke undrer sig hvor prisen kommer fra.
Aftenen med min veninde og sin ven var meget hyggeligt. Hele dage var fantastisk og vi er nu stemt julemæssige.
I dag og i morgen har jeg fri – heldivis! Mine føder trænger til en lidt afslappning.
Hilsen
Gabi
-
- Mitglied
- Beiträge: 1326
- Registriert: 11.09.2006, 21:35
- Wohnort: Hamburg/Lohals
Hej I kære,
det med gaverne har jeg styr på, men nu kommer julestressen alligevel lidt bag på mig. Der er så mange ting på skrivebordet der skal klares inden jeg tager af sted på fredag. En imidlertid tømt lejlighed skal få en ordentlig omgang mht. til bad, køkken og varmeisolering. Håndværkere ved hvad de skal lave men så skal det hele altså styres via telefon fra Lohals. Jeg er spændt på, om det kan lade sig gøre på den måde...
Ellers er det en gang til mig, der skal stå for god julemad for den danske side af familien. Vi ventede længe, men der kom altså ingen invitation fra Niels brødre (eller deres hustruer). Så ville vi meget gerne have det klart og ringede sidste søndag - jo, de kommer gerne! Synes I ikke, at det er lidt mærkeligt, at netop familiens eneste bøsser igen og igen er udpeget til at stå for lidt familiært julehygge med kager og maden og det hele? Nå, pyt med det, når det skal være på den måde er det bedre end ingenting.
Men hvad laver jeg? Jeg har nu i de sidste år prøvet med forskellige variationer af and. I 2007 havde vi en økologisk roastbeef fra en gård på Langelang, med alt der hører til, også med hjemmelavet remoulade. Det var „i orden“, tror jeg, men i det hele taget ønsker min danske familie det nok så traditionelt som muligt. Altså: hvad gør jeg nu, ænder igen??
Jeg modtager meget gerne nogle gode råd. Vi bliver 6 personer, og det skal helst ikke være alt for vanskeligt (jeg skal nemlig under madlavning også underholde mine danske svigerinder - på dansk! De elsker nemlig at stå i køkkenet og følge med, hvad jeg laver der. Kan I forstille jer, hvor stresset jeg er i den situation? Jeg skal lave en festlig mad til 6 personer og samtidig underholde to af gæsterne på dansk....uha, jeg vil hellere ikke tænke på det. Jeg kan godt huske sidste gang - jeg var såååå udmattet derefter...og Niels sagde bare: „hvorfor, det var da en hyggelig aften! Selvom det var ikke så let at holde konversationen opret - du ved jo, at mine brødre ikke taler så meget.“ Ja skat - men DET gør dine svigerinder!!! Bare jeg kunne forstå, hvad de siger!!!
Nå - det skal nok gå. Men kom nu med gode råd angående julemaden, så jeg kan få ro på DEN side!! Hjælp!!!!
På forhånd tak,
og kærlige hilsner,
Nullermand
det med gaverne har jeg styr på, men nu kommer julestressen alligevel lidt bag på mig. Der er så mange ting på skrivebordet der skal klares inden jeg tager af sted på fredag. En imidlertid tømt lejlighed skal få en ordentlig omgang mht. til bad, køkken og varmeisolering. Håndværkere ved hvad de skal lave men så skal det hele altså styres via telefon fra Lohals. Jeg er spændt på, om det kan lade sig gøre på den måde...
Ellers er det en gang til mig, der skal stå for god julemad for den danske side af familien. Vi ventede længe, men der kom altså ingen invitation fra Niels brødre (eller deres hustruer). Så ville vi meget gerne have det klart og ringede sidste søndag - jo, de kommer gerne! Synes I ikke, at det er lidt mærkeligt, at netop familiens eneste bøsser igen og igen er udpeget til at stå for lidt familiært julehygge med kager og maden og det hele? Nå, pyt med det, når det skal være på den måde er det bedre end ingenting.
Men hvad laver jeg? Jeg har nu i de sidste år prøvet med forskellige variationer af and. I 2007 havde vi en økologisk roastbeef fra en gård på Langelang, med alt der hører til, også med hjemmelavet remoulade. Det var „i orden“, tror jeg, men i det hele taget ønsker min danske familie det nok så traditionelt som muligt. Altså: hvad gør jeg nu, ænder igen??
Jeg modtager meget gerne nogle gode råd. Vi bliver 6 personer, og det skal helst ikke være alt for vanskeligt (jeg skal nemlig under madlavning også underholde mine danske svigerinder - på dansk! De elsker nemlig at stå i køkkenet og følge med, hvad jeg laver der. Kan I forstille jer, hvor stresset jeg er i den situation? Jeg skal lave en festlig mad til 6 personer og samtidig underholde to af gæsterne på dansk....uha, jeg vil hellere ikke tænke på det. Jeg kan godt huske sidste gang - jeg var såååå udmattet derefter...og Niels sagde bare: „hvorfor, det var da en hyggelig aften! Selvom det var ikke så let at holde konversationen opret - du ved jo, at mine brødre ikke taler så meget.“ Ja skat - men DET gør dine svigerinder!!! Bare jeg kunne forstå, hvad de siger!!!
Nå - det skal nok gå. Men kom nu med gode råd angående julemaden, så jeg kan få ro på DEN side!! Hjælp!!!!
På forhånd tak,
og kærlige hilsner,
Nullermand
Hej allesammen,
nej, Gabi, nu bliver jeg misunderlig: julemarked i Seiffen. Jeg bliver vist fattig hvis jeg vover mgi dernede
.
Nullermand, and lyder godt. And laver jeg også en gang imellem, men på den dovne måde: Den fyldes med kastajner og rosiner og æbler og marineres i en flakse rødvin samt tern af selleri, porre, æbler, gulerødder, oranger, citroner, svesker, kanel, nelliker, allehånde, stjerneanis samt salt & peer. Det hele står 24 timer køligt i stegesoen i en plastsæk, inden den langtidssteges (ca 3 timer ved 160 grader) juleaftensdag. Dertil rødkålråkostsalat og kogt rødkål samt 1-2 andre grønsager og 2-3 slags kartofler. Eller hvad med flæskesteg?
I år bliver det fisk, idet vi kun er to voksne, som begge to bedst kan lide fisk.
Så, arbejdet kalder.
vilmy
nej, Gabi, nu bliver jeg misunderlig: julemarked i Seiffen. Jeg bliver vist fattig hvis jeg vover mgi dernede

Nullermand, and lyder godt. And laver jeg også en gang imellem, men på den dovne måde: Den fyldes med kastajner og rosiner og æbler og marineres i en flakse rødvin samt tern af selleri, porre, æbler, gulerødder, oranger, citroner, svesker, kanel, nelliker, allehånde, stjerneanis samt salt & peer. Det hele står 24 timer køligt i stegesoen i en plastsæk, inden den langtidssteges (ca 3 timer ved 160 grader) juleaftensdag. Dertil rødkålråkostsalat og kogt rødkål samt 1-2 andre grønsager og 2-3 slags kartofler. Eller hvad med flæskesteg?
I år bliver det fisk, idet vi kun er to voksne, som begge to bedst kan lide fisk.
Så, arbejdet kalder.
vilmy
Hvor du sætter din fod,
bli'r der spor af de drømme, du driver imod.
Ved de veje du finder,
vil man snart plukke minder.
Om du driver omkring eller står og slår rod,
bli'r der spor af din fod.
Sigurd Barrett
bli'r der spor af de drømme, du driver imod.
Ved de veje du finder,
vil man snart plukke minder.
Om du driver omkring eller står og slår rod,
bli'r der spor af din fod.
Sigurd Barrett
-
- Mitglied
- Beiträge: 851
- Registriert: 15.06.2007, 16:53
Hej
vilny den opskrift snupper jeg lige. Vi er inviteret ud til jul her i HH men sä kan jeg jo lave and til nytär.. Dem som vi skal vaere hos laver Kalkun pä amerikansk. Det kender jeg ikke, men smager sikkert godt.
Nullermand , det lyder som om at det er en selvfölge at i inviterer- Sä er det nok fordi at de synes, at det er smadder hyggeligt hos jer. Jeg kan godt forstä, at det er stress pur.
mange hilsener fra Laila
vilny den opskrift snupper jeg lige. Vi er inviteret ud til jul her i HH men sä kan jeg jo lave and til nytär.. Dem som vi skal vaere hos laver Kalkun pä amerikansk. Det kender jeg ikke, men smager sikkert godt.
Nullermand , det lyder som om at det er en selvfölge at i inviterer- Sä er det nok fordi at de synes, at det er smadder hyggeligt hos jer. Jeg kan godt forstä, at det er stress pur.
mange hilsener fra Laila
-
- Mitglied
- Beiträge: 851
- Registriert: 15.06.2007, 16:53
-
- Mitglied
- Beiträge: 1326
- Registriert: 11.09.2006, 21:35
- Wohnort: Hamburg/Lohals
Hej allesammen,
Vilmy - tak for opskriften! Men selv når du laver and på den „dovne måde“ (det lyder nemt, jeg tror dog jeg skulle have to ænder til 6 voksne, ikke?), hvordan kunne jeg klare resten, især med to svigerinder i ryggen??? Rødkål, 1-2 grøntsager, 2-3 slags kartofler, så kommer der også en sovs --> det bliver til op til 7 gryder/pander
. Har du flere komfure i dit køkken?
Jeg ved, det kan gøres med lidt organisation, men næ næ, det lyder nu ikke så stressfrit. Rødkål som råkost er en rigtig god idé, varm rødkål er jo alligevel pligt, og så to slags kartofler - det må være nok! Så skal jeg altså bare bestemme mig for enten and eller flæskesteg. Jeg tror det bliver det sidste, så skal jeg nemlig bare stole på stegetermometret og kan ikke gøre noget forkert. (Og hvis jeg laver alt for meget, som jeg plejer når vi inviterer, får vi så biksemad hver dag indtil nytår
). Derimod synes jeg, at and er mere festlig...
Fisk ville også være min favorit, men man ved jo ikke om alle andre kan lide det. Og når der bliver så for meget tilovers, kan man ikke varme den op igen.
Vilmy og Laila, bager I klejner til jul? Jeg har hidtil kun læst om dem (og er inviteret til at smage på Ruths klejner næste søndag). Ellers har jeg en opskrift til kransekager jeg vil prøve. Det synes at være nemt og hurtigt.
Flere opskrifter er meget velkomne, såvel til julemaden som til julebageri! Og så til desserten, selvfølgelig. Kun risalamand skal det ikke være, det er traditionelt men også lidt kedeligt, synes jeg.
Så meget for øjeblikket,
jeg kigger ind senere,
Nullermand
Vilmy - tak for opskriften! Men selv når du laver and på den „dovne måde“ (det lyder nemt, jeg tror dog jeg skulle have to ænder til 6 voksne, ikke?), hvordan kunne jeg klare resten, især med to svigerinder i ryggen??? Rødkål, 1-2 grøntsager, 2-3 slags kartofler, så kommer der også en sovs --> det bliver til op til 7 gryder/pander


Jeg ved, det kan gøres med lidt organisation, men næ næ, det lyder nu ikke så stressfrit. Rødkål som råkost er en rigtig god idé, varm rødkål er jo alligevel pligt, og så to slags kartofler - det må være nok! Så skal jeg altså bare bestemme mig for enten and eller flæskesteg. Jeg tror det bliver det sidste, så skal jeg nemlig bare stole på stegetermometret og kan ikke gøre noget forkert. (Og hvis jeg laver alt for meget, som jeg plejer når vi inviterer, får vi så biksemad hver dag indtil nytår


Fisk ville også være min favorit, men man ved jo ikke om alle andre kan lide det. Og når der bliver så for meget tilovers, kan man ikke varme den op igen.
Vilmy og Laila, bager I klejner til jul? Jeg har hidtil kun læst om dem (og er inviteret til at smage på Ruths klejner næste søndag). Ellers har jeg en opskrift til kransekager jeg vil prøve. Det synes at være nemt og hurtigt.
Flere opskrifter er meget velkomne, såvel til julemaden som til julebageri! Og så til desserten, selvfølgelig. Kun risalamand skal det ikke være, det er traditionelt men også lidt kedeligt, synes jeg.

Så meget for øjeblikket,
jeg kigger ind senere,
Nullermand
Hej allsammen,
i anledningen afdatteren fødseldag den første juledag spiser vi ude i året. Hun vil ikke blive hjem hele dagen
Men den anden juledag laver jeg andebryst med appelsinsovs.
En nem, hurtig og god opskrift, jeg har allerede prøvet nogle gange før. Det er en dansk opkrift, jeg har fået for nogle år siden fra min dansk veninde i København.
Til 4 personer:
4 andebryster
Saft og skal af 1 stor appelsin
1 fed hvidløg, 1 skalotteløg, finthakket
1 laurbærblad
2,5 dl rødvin
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sukker
salt og sort peber
3 spsk. Ribsgele
lidt piskefløde
I skal kun marinere kødet på følgende måde:
Læg kødet i et fladt fad og fordel revne appelsinskal over kødet og gnid det ind i fedtet på kødet. Så drys hvidløg og skalotteløg over, læg et laurbærblad ved og hæld appelsinsaften og rødvinen ned til kødet. Det skal nu marinere mindst 1 time, hellere lidt længere.
Efter I har taget kødet op af marinaden, hæld den i en gryde, tilsæt balsamicoeddike og sukker. Lad den simre, indtil den er kogt ind til det halve. Smag sovsen til med salt og peber og pisk ribsgeleen og lidt piskefløde i (jeg foretrækker creme fraiche).
Jeg stege andekødet i bageovnen ca. 45 Min. og derefter nogle minuter under grillens stegerist indtil skindet er gyldent og sprødt.
(Hvis I tager barberieandebryt, er stegetiden ikke så længe!)
Tilbehør skal i selv bestemme
Prøv det, det smager meget godt.
Ikker mere fra mig for i dag.
Håber I har det godt.
Hilsen, Heide
i anledningen afdatteren fødseldag den første juledag spiser vi ude i året. Hun vil ikke blive hjem hele dagen
Men den anden juledag laver jeg andebryst med appelsinsovs.
En nem, hurtig og god opskrift, jeg har allerede prøvet nogle gange før. Det er en dansk opkrift, jeg har fået for nogle år siden fra min dansk veninde i København.
Til 4 personer:
4 andebryster
Saft og skal af 1 stor appelsin
1 fed hvidløg, 1 skalotteløg, finthakket
1 laurbærblad
2,5 dl rødvin
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sukker
salt og sort peber
3 spsk. Ribsgele
lidt piskefløde
I skal kun marinere kødet på følgende måde:
Læg kødet i et fladt fad og fordel revne appelsinskal over kødet og gnid det ind i fedtet på kødet. Så drys hvidløg og skalotteløg over, læg et laurbærblad ved og hæld appelsinsaften og rødvinen ned til kødet. Det skal nu marinere mindst 1 time, hellere lidt længere.
Efter I har taget kødet op af marinaden, hæld den i en gryde, tilsæt balsamicoeddike og sukker. Lad den simre, indtil den er kogt ind til det halve. Smag sovsen til med salt og peber og pisk ribsgeleen og lidt piskefløde i (jeg foretrækker creme fraiche).
Jeg stege andekødet i bageovnen ca. 45 Min. og derefter nogle minuter under grillens stegerist indtil skindet er gyldent og sprødt.
(Hvis I tager barberieandebryt, er stegetiden ikke så længe!)
Tilbehør skal i selv bestemme

Prøv det, det smager meget godt.
Ikker mere fra mig for i dag.
Håber I har det godt.
Hilsen, Heide
Husk at smile før du sover, så går dagens surhed over.
Hej,
er der nogen, der vil have originalopskriften (den er lavet af Claus Meyer). Så send mig jeres mailadresser pr. personligt besked.
Det er faktisk nemmere end du tror, Nullermand. Ovnkartoflerne, kommer bare ind med anden (den sidste times tid) . Og de hvide kartofler passer sig selv. Brunede kartofler kan jeg ikek lide, men laver den til den danske familie.
Opskriften kan bruges på al slags fjerkræ, and, gås, kalkun, you name it.
Grønsager? Rødkålråkost (med appelsiner) laves i forvejen (eller du sætter svigerinderne i gang) og rødkål kan også laves i forvejen og lunes. Så giver det enten sukkerærter eller ovnbagte rodfrugter (også ind sammen med fjerkræet.
Saucen? Det er væsken fra anden sammen med vand og evt 2 kartofler som bliver blendet.
God fornøjelse.
Nej, jeg koger ikke klejner, jeg lader koge (svigermor). Men jeg kan godt lide klejner. Kransekage laver jeg selv, men først til nytår.
Heide, din opskrift lyder godt. Den vil jeg prøve en anden dag. (Maybe we can use it in another afsnit, som det hedder i The Julekalender).
Kan I hyg jer!
vilmy
er der nogen, der vil have originalopskriften (den er lavet af Claus Meyer). Så send mig jeres mailadresser pr. personligt besked.
Det er faktisk nemmere end du tror, Nullermand. Ovnkartoflerne, kommer bare ind med anden (den sidste times tid) . Og de hvide kartofler passer sig selv. Brunede kartofler kan jeg ikek lide, men laver den til den danske familie.
Opskriften kan bruges på al slags fjerkræ, and, gås, kalkun, you name it.
Grønsager? Rødkålråkost (med appelsiner) laves i forvejen (eller du sætter svigerinderne i gang) og rødkål kan også laves i forvejen og lunes. Så giver det enten sukkerærter eller ovnbagte rodfrugter (også ind sammen med fjerkræet.
Saucen? Det er væsken fra anden sammen med vand og evt 2 kartofler som bliver blendet.
God fornøjelse.
Nej, jeg koger ikke klejner, jeg lader koge (svigermor). Men jeg kan godt lide klejner. Kransekage laver jeg selv, men først til nytår.
Heide, din opskrift lyder godt. Den vil jeg prøve en anden dag. (Maybe we can use it in another afsnit, som det hedder i The Julekalender).
Kan I hyg jer!
vilmy
Hvor du sætter din fod,
bli'r der spor af de drømme, du driver imod.
Ved de veje du finder,
vil man snart plukke minder.
Om du driver omkring eller står og slår rod,
bli'r der spor af din fod.
Sigurd Barrett
bli'r der spor af de drømme, du driver imod.
Ved de veje du finder,
vil man snart plukke minder.
Om du driver omkring eller står og slår rod,
bli'r der spor af din fod.
Sigurd Barrett
Hej Nullermand og Grit,
nu har I fået to lækkre opkrifter med and.
Men jeg skal indrømme, at mit er mere moderne, ikke så traditionel som Vilmys.
Da Danskerne foretrækker mere traditionel mad til julen skulle Nullermand jo lave Vilmys and
Vilmy,
tak for opkriften, den ville jeg gerne prøve.
Rødkålen står klar i dybfryseren, den har jeg allerede lavet i går.
Hvis der er nogen som er interesseret i, så vil jeg gerne afsløre alle retter jeg har planlagt.
Jeg ville lave to forretter:
1. vårsalat (på tysk Feldsalat eller Rapunzel) med æbler, risttet valnødder og stegte champignoner
2. savojkål-suppe mit rejer
og så går det frem med andebryst i appelsinsovs og menuen afslutter med en juleagtig kirsbærgrød på hvid schokoladenmousse.
Alt i alt har jeg lavet denne opkrifter nogle gange før. Men jeg har ikke før serveret retterne i denne rækkefølge, eller siger man bedre sammenstilling. Så håber jeg, at jeg få ikke så med stress i køkkenet.
Hilsen, Heide
nu har I fået to lækkre opkrifter med and.
Men jeg skal indrømme, at mit er mere moderne, ikke så traditionel som Vilmys.
Da Danskerne foretrækker mere traditionel mad til julen skulle Nullermand jo lave Vilmys and

Vilmy,
tak for opkriften, den ville jeg gerne prøve.
Rødkålen står klar i dybfryseren, den har jeg allerede lavet i går.
Hvis der er nogen som er interesseret i, så vil jeg gerne afsløre alle retter jeg har planlagt.
Jeg ville lave to forretter:
1. vårsalat (på tysk Feldsalat eller Rapunzel) med æbler, risttet valnødder og stegte champignoner
2. savojkål-suppe mit rejer
og så går det frem med andebryst i appelsinsovs og menuen afslutter med en juleagtig kirsbærgrød på hvid schokoladenmousse.
Alt i alt har jeg lavet denne opkrifter nogle gange før. Men jeg har ikke før serveret retterne i denne rækkefølge, eller siger man bedre sammenstilling. Så håber jeg, at jeg få ikke så med stress i køkkenet.
Hilsen, Heide
Husk at smile før du sover, så går dagens surhed over.
-
- Mitglied
- Beiträge: 1326
- Registriert: 11.09.2006, 21:35
- Wohnort: Hamburg/Lohals
Hej allesammen,
Vilmy - ja tak, opskriften vil jeg meget gerne have. Min mailadresse kender du jo. Min stegeso har jeg smidt ud, tror jeg...men måske er den også bare gemt væk på loftet. Men den hjælper jo alligevel ikke når jeg skal have to ænder.
Heide - tak for opskriften. Lyder også meget nemt. Dét bliver i hvert fald julemaden den dag, Niels og jeg er alene. En hel and eller steg er jo for meget for os to. Kan du oplyse ovnens temperatur og stegetiden for barberiandebryst?
Vilmy igen: nu har jeg fundet nogle opskrifter til klejner på nettet - jeg var ikke klar over at de sådan set bliver friteret. Lyder lidt fedtet, men jeg prøver det alligevel. Hvis ikke de bliver til noget har jeg jo også mine julemuffins.
Noget helt andet: jeg har lige opdaget fyldepennen.dk for mig. Når man trænger til lidt dansk litteratur ind imellem kan man finde masser af noveller og fortællinger dér - vist nok ikke skrevet af „ægte“, eller bedre sagt professionelle forfattere, men alligevel findes der en masse god læsning. På den måde kommer jeg nu over de sidste få dage jeg skal vente, indtil jeg får den tredje Stieg Larsson som julegave.
Så meget for i aften,
kærlig hilsen,
Nullermand
Vilmy - ja tak, opskriften vil jeg meget gerne have. Min mailadresse kender du jo. Min stegeso har jeg smidt ud, tror jeg...men måske er den også bare gemt væk på loftet. Men den hjælper jo alligevel ikke når jeg skal have to ænder.
Heide - tak for opskriften. Lyder også meget nemt. Dét bliver i hvert fald julemaden den dag, Niels og jeg er alene. En hel and eller steg er jo for meget for os to. Kan du oplyse ovnens temperatur og stegetiden for barberiandebryst?
Vilmy igen: nu har jeg fundet nogle opskrifter til klejner på nettet - jeg var ikke klar over at de sådan set bliver friteret. Lyder lidt fedtet, men jeg prøver det alligevel. Hvis ikke de bliver til noget har jeg jo også mine julemuffins.
Noget helt andet: jeg har lige opdaget fyldepennen.dk for mig. Når man trænger til lidt dansk litteratur ind imellem kan man finde masser af noveller og fortællinger dér - vist nok ikke skrevet af „ægte“, eller bedre sagt professionelle forfattere, men alligevel findes der en masse god læsning. På den måde kommer jeg nu over de sidste få dage jeg skal vente, indtil jeg får den tredje Stieg Larsson som julegave.

Så meget for i aften,
kærlig hilsen,
Nullermand